Tobox tuotteena

Testattu ja Toimiva Ratkaisu

Tobox Tuuletuskotelo on Suomessa, Suomen sääolosuhteisiin kehitetty ja valmistettu kiviaineisten julkisivuelementtien vaaka- saumoihin asennettava sauman tausta— ja eristetilan tuuletukseen ja kosteuden poistamiseen tarkoitettu ”venttiili”. Se korvaa tuuletukseen käytettävät ”tuuletusputket”.

Useiden eri tutkimusten perusteella on todettu, ettei halk. n. 10 mm:n tuuletusputket saa aikaan toimivaa tuuletusta, vaikka niitä sijoiteltaisiin esim. 1000 mm:n välein. Koteloita käyttämällä voidaan varmistaa rakenteiden kuivuminen ja vältytään betonin pakkas-rapautumiselta ym. vaurioilta.

Testaukset: Kotelon toimivuus- ja saumausmassojen tartunta- tutkimukset on suoritettu Tampereen Teknillisen Yliopiston rakennustekniikan laitoksessa. Tutkimuksen johtajina professori Matti Pentti ja tekniikantohtori Jussi Mattila.

  

Muotoilu, valmistus, asennus: Muotoiltu siten, ettei se päästä sadevettä rakenteisiin, valmistettu korkealaatuisesta UV—säteilyn ja pakkasen kestävästä muoviseoksesta. Kotelo asennetaan elementtien vaakasaumoihin enintään 1500 mm:n jakovälein. Kotelolla on Patentti ja Rekisterihallituksen myöntämä mallisuoja.

Kotelon mitat: Lev. 118,0 mm, kork. 11,0 mm, syv. 66,0 mm.

Takuuehdot: Murtumattomuus takuu 15 vuotta. Noudatamme Rakennustuotteiden yleisiä hankinta-ja toimitusehtoja (RYHT 2000).

Suositukset: Suomen betoniyhdistys (betonivalmisosarakenteiden työselostus) suosittelee/ohjeistaa Tuuletuskotelon käyttöä elementtien lämmöneristyksen tuuletukseen!

Tutkimusjulkaisu: VTT:n julkaisu Betonirakenteiden tuuletus ja lämmöneristävyys (pdf).

Tobox Tuuletuskotelon edut verrattuna muihin tuuletus”elimiin”

1. Saumausmassojen tartunta tutkittu ja varmistettu (ainoa? lajissaan), muita koteloita valmistettu mm. polyeteenistä joka tunnetusti vaikein muovilaatu liimata.

2. Tuuletus-/kosteudenpoistoteho tutkitusti moninkertainen verrattuna tuuletusputkiin, putkien tuuletusteho tutkitusti lähes olematon.

3. Kotelon näkyviin jäävä suuosa (n.1,5 cm) huomaamattomampi, kuin muissa koteloissa, muut kotelot asennetaan n.3,0 cm ulos saumasta.

4. Kotelon saumaan sisään asennettava takaosa on n.5 mm ohuempi, kuin muissa malleissa (helpottaa asennusta ja lisää yläpuolisen saumausmassan määrää ja kestävyyttä).

5. Kotelon ainutlaatuinen ”suuosa” joka estää sadeveden tunkeutumisen kotelon sisään ja rakenteisiin, muissa kotelomalleissa ja tuuletusputkissa vuotoriski.

6. Kotelon ”kohdistusta” suoraan helpottava suuosa.

7. Kotelon liimaus/saumaus helpompaa ja nopeampaa verrattuna muihin malleihin (kotelon alapuolelle ei tule näkyvää saumaa).

8. Kotelon erittäin kestävä materiaali (käytetään yleisesti autoteollisuudessa).

9. Kotelon rajattomat värivaihtoehdot (vakiovärejä 6 kpl).

10. Asennusvirheiden mahdollisuus vähenee oleellisesti verrattuna putkiin jotka saumari itse katkaisee (mittavirheet piilotetaan sauman sisään), kotelon mitat aina vakiot.

Vakiovärit alla, erikoisvärit tilauksesta. (Värit ovat suuntaa antavia)